Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu a participat la reuniunea Coordonatorilor ALDE cu Președinția UE, în exercițiu, care a avut loc la Budapesta. Cu această ocazie, europarlamentarul liberal le-a adresat întrebări atât premierului ungar cât și ministrului de e

ro

29 Jan, 2011 00:53 823 Marime text
"Atât premierul Victor Orban cât și ministrul ungar de externe au lăsat să se înțeleagă că este aproape imposibil ca România să adere la Spațiul Schengen în luna martie.

Deși, oficialiii ungari au precizat că susțin aderarea țării noaste la Spațiul Schengen, din cauza pozitiei vulnerabile pe care Romania o are, în Consiliu, din punct de vedere politic, președinția UE nu poate face mai mult decât să încerce să obțină, până în luna iulie, un termen până la care România să adere.

În acest context, în ciuda declarațiilor optimiste ale premierului și presedintelui României, realitatea este că țara noastră are puține șanse să adere la Spațiul Schengen în luna martie.

Din păcate, țara noastră este tratată altfel decât celelalte 10 state care sunt deja în Spațiul Schengen pentru că autoritățile române nu au reușit să convingă celelalte state membre ale UE, cu atât mai puțin state puternice precum Franta, Germania sau Finlanda, că România reprezintă un partener de încredere."

NOTĂ: Parlamentul European urmează să voteze, până la sfârșitul lunii februarie, raportul cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen, însă votul decisiv îl are Consiliul UE care trebuie să voteze în unanimitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii