Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul UE „Alimente gratuite" destinat persoanelor afectate de sărăcie trebuie să continue

ro

28 Sep, 2011 22:35 855 Marime text

Strasbourg, 28 septembrie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a apreciat, miercuri, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Bruxelles, că "programul european pentru persoanele defavorizate a contribuit la atingerea obiectivelor politicii sociale alături de dimensiunea agricolă, care au permis reducerea nesiguranței aprovizionării cu produse alimentare a persoanelor sărace".

Intervenţia sa a avut loc în cadrul dezbaterii pe marginea programului Comisiei Europene „Alimente gratuite".

Potrivit deputatului român, "programul s-a dovedit a fi un instrument important pentru anumite categorii de persoane afectate de sărăcie, mai ales în condițiile actualei crizei economice şi financiare".

"Datorită prețurilor mari pe piață, nivelul stocurilor s-a diminuat şi produsele nu mai sunt suficiente pentru acoperirea necesarului. În aceste condiții s-a apelat în ultimii ani la achiziția produselor direct de pe piață, fapt ce a fost interpretat de unele state membre", a mai spus deputatul român.

"Consider necesar susținerea europeană a persoanelor defavorizate, la un nivel comparabil cu cel din acest an, știind că Politica Agricolă Comună are componente sociale, iar persoanele nevoiașe trebuie în continuare să fie asistate. În baza principiului solidarității europene, toate statele membre trebuie să dea dovada de înțelegere a situației categoriilor sărace ale populației și să accepte continuarea programului la parametrii necesari", a încheiat doamna Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii