Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preturile la roaming scad, din nou, de la 1 iulie

ro

01 Jul, 2011 15:22 952 Marime text

Preturile la roaming scad, din nou, de la 1 iulie

Bruxelles, 1 iulie 2011

Si anul acesta, de la 1 iulie, va deveni mai ieftina trimiterea sau primirea unui apel in strainatate. Aceasta este o consecinta a legislatiei UE (regulamentul Roaming II) adoptate in 2009, care prevede o scadere consecutiva a preturilor la roaming pana in 2011. De la 1 iulie, plafonul maxim pentru apeluri va cobori, pentru al treilea an consecutiv, pana la 0.35 euro/ minut (fara TVA) pentru trimiterea de apeluri, respectiv maxim 0.11 euro/minut (fara TVA) pentru apelurile primite.

Eurodeputata PNL Adina Valean, care a fost raportorul Parlamentului European in acest dosar, a salutat intrarea in vigoare a noilor eurotarife: „in calitate de liberal, as prefera sa nu intervin pe piata sau sa stabilesc limite de pret. Insa, in aceeasi calitate, cred intr-o Europa fara granite unde sunt asigurate drepturile legate de libera circulatie a persoanelor si bunurilor”.

Avand in vedere ca regulamentul isi termina efectele la finalul lui iunie 2012 iar Comisia Europeana planuieste sa il revizuiasca, doamna Valean asteapta, in urmatoarele saptamani, noile propuneri ale Comisiei. ”Sper ca CE va propune solutii structurale pentru abordarea problemei structurale a roamingului. Opinia mea este ca trebuie sa tintim la o solutie care sa aduca preturile aproape de cele nationale, adaugand posibil o taxa fixa”, she declared.

In 2009, Adina Valean a reusit sa ajunga la un acord cu Consiliul UE pentru a micsora progresiv tarifele la apeluri, sms si date pentru consumatorii care calatoresc in Uniune. Incepand in 2009 cu 0.43 euro/minut (fara TVA) pentru trimiterea de apeluri si 0.19 euro/minut (fara TVA) pentru apelurile primite, preturile vor avea acum o limita maxima. Un mesaj text (SMS) va costa maxim 0.11 euro/minut (fara TVA), ceea ce echivaleaza cu o reducere de 60%. In acelasi timp, pachetele de date in roaming vor fi reduse de la 1 euro la 80 de centi pentru un MegaByte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii