Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PETI adopta avizul lui Victor Bostinaru privind aplicarea legislației UE de conservare a biodiversitații

ro

02 Jun, 2010 16:29 805 Marime text

Bruxelles, 2 iunie 2010

Avizul referitor la punerea în aplicare a legislației comunitare privind conservarea biodiversității, realizat de europarlamentarul PSD Victor Boștinaru, a fost adoptat, marți, în unanimitate, de Comisia de petiții a Parlamentului European (PETI) . Potrivit eurodeputatului social-democrat, avizul acordă o prioritate absolută aplicării integrale și eficiente a legislației actuale legate de mediu și biodiversitate.

Documentul face referire la eșecul Planului de acțiune pe 2010 privind biodiversitatea și "consideră că acest fapt este rezultatul unui număr de factori importanți de care se fac responsabile instituțiile europene, în special Comisia Europeană, precum și Statele Membre, inclusiv autoritățile regionale și locale".

Prin avizul realizat de coordonatorul social-democraţilor europeni (S&D) în PETI, se cere continuarea și ameliorarea aplicării Directivelor "păsări" și "habitate", precum și finanțarea adecvată și completarea rețelei terestre și marine Natura 2000.

"Raportul reamintește marile petiții legate de mediu făcute către Parlamentul European, care rămân 'deschise' fără răspunsuri concrete din partea autorităților naționale și europene, precum cea referitoare la conducta de gaz din Marea Baltică-Nordstream. (...) Solicităm totodată o cooperare transfrontalieră mai eficientă, în special în regiuni precum fluviul și Delta Dunării, Marea Neagră, regiunea Mediteraneană și zonele baltice și necesitatea ca normele europene privind mediul să fie incluse în acordurile de cooperare cu țările vecine, nemembre ale Uniunii Europene", a declarat Victor Boştinaru.

Raportul are ca și Comisie de bază Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii