Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

orina Cretu "UE trebuie sa devina cel mai important partener politic al țarilor din Orientul Mijlociu"

ro

17 Jun, 2010 18:00 898 Marime text

Strasbourg, 17 iunie 2010

Eurodeputata PSD Corina Creţu, vicepreședinta Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European (DEVE), a subliniat miercuri -în cadrul dezbaterii din plenul PE privind operațiunea militară israeliană împotriva flotilei ce a forțat blocada impusă Fâșiei Gaza- că Uniunea Europeană trebuie să devină cel mai important partener politic al țărilor din Orientul Mijlociu și să-și asume un rol mai pronunțat în promovarea soluției durabile a două state, israelian și palestinian.

Europarlamentarul român și-a exprimat regretul pentru incidentele recente din Mediterana, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, "victime ale conflictului care pare fără sfârşit între israelieni şi palestinieni". "Asistăm la un blocaj extrem de periculos pentru pace şi distructiv pentru perspectivele reale de dialog şi reconciliere", a precizat Corina Cretu, care a participat, în zilele premergătoare atacării flotilei, la misiunea europarlamentară în Israel și în teritoriile palestiniene.

"Uniunea Europeană este cel important donator în regiune şi, de aceea, cred că trebuie să devenim şi cel mai important partener politic, pe măsura imenselor sume pe care le alocăm anual pentru ajutorarea palestinienilor dinăuntrul şi din afara teritoriilor ocupate. Cred că putem face mai mult pentru a impune respectarea drepturilor omului în Orientul Mijlociu, pentru reorientarea geostrategică a Turciei, pentru determinarea comunităţii internaţionale, inclusiv a statelor arabe, de a-şi asuma un rol mai dinamic în asigurarea unui flux permanent de suport umanitar", a declarat Corina Cretu.

Vicepreședinta DEVE a pledat, în acest context, pentru implicarea mai fermă a UE în promovarea soluţiei durabile a celor două state, israelian si palestinian, în ciuda celor care se opun păcii şi stabilităţii în regiune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii