Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norica Nicolai şi Cristian Buşoi i-au cerut lămuriri comisarul european pentru afaceri interne legate de situaţia aderării României la Spaţiul Schengen

ro

09 Feb, 2011 23:33 1139 Marime text

Eurodeputaţii liberali Norica Nicolai şi Cristian Buşoi au interpelat-o, aseară, pe Cecilia Malmström, comisarul european pentru afaceri interne, pe marginea posibilei amânări a aderării României la Spaţiul Schengen. Cei doi au întrebat-o pe doamna Malmström, în cadrul şedinţei Grupului ALDE, dacă există vreo legătură între criteriile de evaluare pentru Spaţiul Schengen şi Mecanismul de cooperare şi verificare în domeniul justiţiei. După reuniunea, care s-a ţinut cu uşile închise, şefa Delegaţiei PNL în Parlamentul European, Norica Nicolai, a afirmat că mesajul transmis de comisarul european trebuie să ajungă imediat la Bucureşti:

"Salut afirmaţia doamnei comisar conform căreia nu există legătură între Mecanismul de cooperare şi verificare şi acquis-ul Schengen. O rog să facă public acest lucru şi în România întrucât sunt politicieni care susţin contrariul. În ceea ce priveşte faptul că anumite ţări membre îşi exprimă neîncrederea în România, consider că este corect ca aceasta neîncredere să fie cuantificată în aprecieri obiective pentru ca, în situaţia în care aderarea noastră la Spaţiul Schengen se va amâna, să putem şti ce ni se reproşează şi ce mai avem de făcut."

Cristian Buşoi consideră, la rândul său, îngrijorătoare intervenţiile unor state membre care cer amânarea aderării pe criterii care nu ţin de Schengen:

"România nu a cerut niciodată decuplarea de Bulgaria, iar dacă Bulgaria nu e considerată complet pregătită, acesta este un motiv obiectiv pentru amânarea aderării. Este însă foarte îngrijorător că unele state membre aduc în discuţie condiţii care nu sunt în acordul Schengen şi care sunt foarte generale, între ele amintesc Mecanismul de Cooperare şi Verificare privind reforma justiţiei. Se va implica doamna comisar într-un dialog cu aceste state pentru a cere lămuriri legate de aceste aşteptări ale lor, care nu sunt în tratat şi nici nu pot fi cuantificate?"

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, a fost prezentă, aseară, la reuniunea Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, iar unul dintre subiectele de pe agenda discuţiilor a fost aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

www.pnlbruxelles.eu

www.noricanicolai.ro

www.cristibusoi.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii