Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norica Nicolai pledează în plenul PE pentru integrarea europeană a Serbiei

ro

18 Jan, 2011 23:19 1113 Marime text
norica-nicolai-2.jpgVicepreşedinta Subcomisiei pentru Securitate şi Apărare a Parlamentului European, Norica Nicolai, pledează în plenul de la Strasbourg pentru un viitor european al Serbiei. Eurodeputata liberală crede că acesta reprezintă singura direcţie în care trebuie să se îndrepte ţara, fapt care ar aduce beneficii cetăţenilor sârbi şi care ar asigura stabilitatea Balcanilor.

"Ca liberală trebuie să subliniez că Grupul ALDE este un Grup care a susţinut întotdeauna procesul de extindere pentru că noi credem într-o Europă a tuturor membrilor ei, o Europă puternică şi unită. Ca româncă nu pot decât să salut acest parcurs european al Serbiei, subliniind totodată că Serbia este o ţară europeană. Acest parcurs se va realiza, sigur, cu dificultăţi, care ţin de un trecut tulbure, dar Serbia trebuie să privească înainte şi să încerce să uite trecutul pentru că reconcilierea cu trecutul nu trebuie să fie un impediment pentru o vocaţie europeană viitoare."

Norica Nicolai subliniază totodată importanţa respectării cu rigurozitate a criteriilor de la Copenhaga, esenţiale pentru orice stat care vrea să adere la Uniunea Europeană.

"Cred că aceşti doi ani de la decizia istorică de a-şi începe parcursul european dovedesc faptul că atât guvernul de la Belgrad cât şi poporul sârb sunt motivaţi, determinaţi şi cred cu tărie în acest proiect european. Pentru Serbia este de asemenea vital să îşi stabilizeze economia şi semnele pe care le vedem astăzi în economia sârbă sunt foarte bune, este vital să îşi stabilizeze democraţia, dar în acelaşi timp trebuie să fie foarte atentă la elementul de sensibilitate reprezentat de multiculturalismul Balcanilor şi care, în această zonă, nu trebuie să fie o problemă care să genereze conflict."

Norica Nicolai a participat astăzi, în plenul PE reunit la Strasbourg, la dezbaterea rezoluţiei privind încheierea Acordului de Stabilizare şi de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Serbia, document votat ulterior de eurodeputaţi.

www.noricanicolai.ro

www.pnlbruxelles.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii