Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minodora Cliveti "Sustin includerea in calculul pensiilor stagiile de formare remunerate pentru tineri"

ro

09 Apr, 2013 14:04 1174 Marime text
Europarlamentarul Minodora Cliveti, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale din Parlamentul European, a adresat Comisiei Europene o intrebare scrisa cu privire la includerea in calculul pensiei finale a duratei stagiilor de formare remunerate.

Rata somajului in randul tinerilor a cunoscut o crestere alarmanta, in prezent in Uniunea Europeana fiind peste cinci milioane de tineri sub 25 de ani care nu pot gasi un loc de munca.

In contextul actualei crize economice, stagiile ar putea juca un rol cheie in cresterea accesului tinerilor pe piata muncii. Acestea realizeaza tranzitia de la cunostintele teoretice dobandite pe parcursul educatiei, la competentele necesare la locul de munca, contribuind astfel la imbunatatirea sansele tinerilor de a gasi un loc de munca.

"Au fost constatate foarte multe situatii cand tinerii, fiind in imposibilitatea gasirii unui loc de munca, au fost nevoiti sa lucreze ca stagiari, ajungand chiar si la un an si jumatate de stagii remunerate efectuate. Tinerii intra tarziu pe piata muncii si astfel contributia finala pentru pensia completa este afectata. Trebuie sa venim cu solutii si pentru tinerii aflati in aceasta situatie si prin urmare avem nevoie de orientari politice si inițiative la nivel european prin care statele membre sa fie sprijinite in eforturile lor de a raspunde nevoilor de reforma in ceea ce priveste sistemul de pensii", a afirmat doamna Cliveti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii