Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea primului-ministru Ungureanu cu preşedintele Consiliului European Van Rompuy

ro

15 Mar, 2012 21:16 899 Marime text

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Discuţiile s-au concentrat pe temele actuale ale agendei europene.

Primul-ministru a adresat mulţumiri pentru demersul politic susţinut al preşedintelui Herman Van Rompuy pentru asumarea de către statele membre a unor concluzii ale Consiliului European (1-2 martie a.c), care fac trimitere la un termen ferm pentru adoptarea deciziei de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, respectiv septembrie 2012.

La propunerea premierului român, preşedintele van Rompuy a apreciat că este necesară organizarea unei dezbateri legate de un set amplu de provocări politice, inclusiv a atitudinilor discriminatorii faţă de cetăţenii europeni, în Uniunea Europeană. O asemenea dezbatere ar urma să conducă la consolidarea ataşamentulului la ideea de Europa Unită.

Preşedintele Van Rompuy va examina agenda şi modalităţile de desfăşurare a dezbaterii la nivelul Consiliului European.

În cadrul întrevederii, preşedintele Van Rompuy şi-a arătat interesul pentru efectuarea unei vizite oficiale la Bucureşti, în acest an.

La discuţii au mai participat Cristian Diaconescu, ministrul afacerilor externe, şi Leonard Orban, ministrul afacerilor europene.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii