Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IM Pascu " Summitul germano-rus din iunie s-ar putea dovedi mai substantial decat cel recent UE-Rusia"

ro

16 Jun, 2010 17:47 984 Marime text

Vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Paşcu, a declarat, miercuri, că, în termeni de rezultate şi consecinţe, Summitul germano-rus din 5 iunie 2010, s-ar putea dovedi în timp mai substanţial decât cel recent, Uniunea Europeană-Rusia, de la Rostov pe Don. Declaraţia a fost făcută în cadrul declaraţiilor Consiliului UE şi Comisiei Europene privind "Concluziile Summitului UE-Rusia".

În viziunea europarlamentarului PSD," în termeni de rezultate şi consecinţe, Summitul germano-rus din 5 iunie 2010, s-ar putea dovedi în timp mai substanţial decât cel UE-Rusia de la Rostov pe Don". „Cu siguranţă, chestiunile de securitate -incluzând aici şi Transnistria- ar trebui să fie discutate într-un cadru mai coerent şi permanent între Înaltul Reprezentant al UE şi Ministrul rus de externe, cu condiţia ca cele două părţi să vrea să spună acelaşi lucru când vorbesc , unul despre un 'mecanism de rezolvare a disputelor' şi altul despre 'Forumul de securitate UE-Rusia' ... ca şi cadru de schimb de vederi privind chestiunile internaţionale ale momentului şi cele de securitate", a declarat Ioan Mircea Paşcu.

"Dar deşi admit şi respect -fiind profesor de politică internaşională- că 'politica la nivel înalt' (grand politics) este rezervată Marilor Puteri, nu pot uita că detaliile, unde este ascuns dracul, au fost lăsate de obicei în seama puterilor mai mici, ca rezolvare / consecinţe ...", a conchis deputatul european.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii