Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, solicita demisia de urgenta a ministrului Muncii ca urmare a blocarii fondurilor europene pentru resurse umane, de catre CE

ro

31 Mar, 2010 20:37 1646 Marime text

catalin-ivan.jpgEuroparlamentarul social-democrat solicită demisia ministrului Muncii şi se declară „şocat" de faptul că autorităţile au ascuns această situaţie. Reacţia europarlamentarului vine după ce reprezentanţii Autorităţii de resort pentru finanţările din Fondul Social European şi cei ai Curţii de Conturi au admis miercuri, cu ocazia unei mese rotunde organizată de Coaliţia 112 pentru fonduri structurale că, în urma unei verificări a Comisiei Europene din data de 11 februarie, au fost suspendate temporar rambursările către România pe Programul Dezvoltarea Resurselor Umane. Motivul principal al suspendării temporare a rambursărilor este funcţionarea defectuoasă a Sistemului electronic - SMIS.

„Este incredibil ceea ce se întâmplă. Aici nu este vorba doar de incompetenţă, ci de intenţia deliberată a Guvernului de a ascunde date de interes pentru public. Am aflat că premierul dorea să fie prezent săptămânal la TVR pentru a <informa poporul>. Mă întreb dacă Emil Boc dorea să ne vorbească şi despre lucrurile pe care acest Guvern nu le face. Repet, aici nu este vorba doar lipsă de competenţă, ci chiar de ascunderea unor informaţii de interes public", a afirmat Cătălin Ivan.

Eurodeputatul susţine că după această veste ministrul Muncii nu mai poate rămâne în funcţie, iar dacă acesta nu demisionează, este obligaţia premierului să îl demită. Cătălin Ivan avertizează faptul că menţinerea în funcţie a lui Mihai Şeitan va decredibiliza total autorităţile române, în faţa instituţiilor europene. „Oamenii aceştia au impresia că totul este o joacă. Că îşi pun prietenii în funcţii şi guvernează. Aşa ceva este inacceptabil. Ministrul Şeitan a făcut o lungă suită de gafe, dar aceasta le întrece pe toate.. Nu mai poate rămâne în funcţie".

Cătălin Ivan cere de urgenţă Guvernului să prezinte stadiul îndeplinirii planului de remediere a deficienţelor semnalate de oficialii europeni. „Sper măcar să existe un astfel de plan. Sper să se fi luat măsuri.", a încheiat europarlamentarul PSD.

Este pentru a doua oară când Cătălin Ivan cere demisia ministrului Muncii. În februarie, eurodeputatul ceruse demisia lui Mihai Şeitan tocmai pentru modul defectuos de gestionare a fondurilor din Programul Dezvoltarea Resurselor Umane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii