Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul PSD, Catalin Ivan „Ghinionul Romaniei este ca fondurile europene au intrat pe mana unor romani de teapa lui Videanu!"

ro

24 Apr, 2010 15:50 1315 Marime text
s_d_catalin-ivan.jpg- Comunicat de presă -

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, își exprimă îngrijorarea și revolta față de recentele declarații și fapte ale premierului Emil Boc, legate de ineficiența României în absorbția fondurilor europene, cauzate în principal de faptul că "se lucrează cu români", și atenționează Guvernul României asupra tentativei fără precedent la nivel european a ministrului Adriean Videanu de a solicita fonduri europene pentru firma de marmură pe care o deține.

"Premierul României își exprimă nemulțumirea față de ineficiența subordonaților săi de a atrage fonduri europene pentru România, dând vina pe români, per ansamblu. In aceeaşi zi, unul din miniștrii Guvernul PDL declară cu o nonșalanță soră cu tupeul nemărginit că ar vrea niște fonduri europene pentru propria afacere. Fonduri de a căror coordonare se ocupă ministerul pe care îl conduce! Pot să spun că ghinionul României și a celor 30 de miliarde de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană ţării noastre, din care am absorbit doar 5%, poartă numele românului Adriean Videanu!", a declarat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD mai atrage atenția asupra faptului că nu este permis ca premierul României să îi învinovățească pe cetățenii români, contribuabili nu doar la bugetul statului român, ci și la bugetul Uniunii Europene, pentru impotența guvernanților PDL. La fel, este incalificabil demersul unui ministru dintr-un stat comunitar de a se folosi de fondurile europene pentru sporirea profitabilității afacerii sale.

"După borduriadele domnului Videanu, de pe vremea când era primarul general al Bucureștiului, pe români îi paște o nouă acțiune de tip borduriada dinspre PDL, doar că de data aceasta sunt țintite 30 de miliarde de euro. Din acești bani, democrat-liberalii vor să ciupească din ce în ce mai mult pentru bunăstarea lor și a afacerilor lor, fără să demonstreze un minim de interes pentru programe de finanțare de pe urma cărora să beneficieze și cetățenii simpli. Dacă mai era vreo îndoială asupra faptului că fondurile europene din România sunt politizate de la vârful piramidei guvernamentale a PDL și până la baza acesteia, în cel mai mic sătuc cu primar democrat-liberal din Iași, Adriean Videanu a reușit să o spulbere și să atragă totodată atenția autorităților europene față de țara noastră.", a mai declarat Cătălin Ivan.

Ivan îi solicită premiului Emil Boc scuze publice față de recentele declarații ofensatoare și jignitoare aduse la adresa tuturor cetățenilor României și afirmă că rămânea ministrului Videanu în funcţie va distruge credibilitatea instituţiilor de la Bucureşti, în faţa partanerilor europeni. "Sunt sigur că, la aflarea acestei informaţii, în multe cancelarii şi instituţii europene s-a instaurat o stare de îngrijorare majoră. Oamenii aceia se gândesc că au dat miliarde de euro pe mâna unor oameni determinaţi să îi deturneze către propriile interese. Într-un cuvânt, pe mâna unor hoţi", a încheiat eurodeputatul PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii