Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul PSD, Catalin Ivan, avertizeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale sa accelereze procedurile in cazul proiectului Ciric

ro

31 Mar, 2010 15:41 1373 Marime text
catalin-ivan.jpgEuroparlamentarul PSD, Cătălin Ivan, susţine semnalele de nemulţumire ale municipalităţii ieşene, care a atras atenţia asupra întârzierii nejustificate a contractului de finanţare pe care Iaşul îl aşteaptă de la Ministerul Dezvoltării Regionale în privinţa proiectului de reabilitare a zonei de agrement Ciric.

Eurodeputatul social-democrat subliniază faptul că ne aflăm în faţa unei noi dovezi a modului superficial în care guvernarea tratează problema fondurilor europene. „Vedem că multe din întârzieri nu sunt cauzate de administraţiile locale, ci de autorităţile de management şi chiar de ministere. Degeaba fac unele primării proiecte dacă procedurile sunt întârziate. Poate, în acest caz, nu a trecut un timp foarte îndelungat, însă atitudinea Ministerului Dezvoltării Regionale lasă profund de dorit", a afirmat Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan susţine, totodată, că ar vrea să creadă faptul că actuala întârziere nu este determinată de culoarea politică diferită a celor care conduc primăria din Iaşi, faţă de cea a conducerii ministerului. „Sper că nu este vorba de o chestiune politică la mijloc. Vreau să cred asta. Ştiu însă la fel de bine cum s-au făcut alocările de la bugetul central în zona Moldovei. La fel de bine, ştiu cum sunt tratate de autorităţile de management proiectele întocmite de primarii PSD. Din păcate, amprenta politică este evidentă."

În final, europarlamentarul PSD avertizează ministerul Dezvoltării Regionale să accelereze procesul în cazul proiectului de reabilitare a zonei de agrement Ciric. „Ministerul condus de Elena Udrea ar trebui să se grăbească, pentru că astfel de întârzieri ridică şi mai multe semne de întrebare cu privire la competenţele şi chiar interesele oamenilor care se ocupă acolo de fonduri europene."
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii