Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Mondiala a Cancerului, Daciana Sarbu gazduieste la Strasbourg lansarea Cartei Europene a Drepturilor Bolnavilor de Cancer

ro

04 Feb, 2014 14:28 1333 Marime text
Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra in Comisia de Sanatate a Parlamentului European, gazduieste azi la Strasbourg lansarea primei Carte Europene a Drepturilor Bolnavilor de Cancer, la realizarea careia au participat cele mai importante organizatii ale pacientilor si comunitatii medicale. Evenimentul are loc chiar de Ziua Mondiala de lupta impotriva Cancerului – marcata in fiecare an pe 4 februarie. Daciana Sarbu isi manifesta astfel sustinerea pentru mesajul transmis de aceasta Carta – autoritatile europene trebuie sa-si asume ca prioritate reducerea inegalitatilor in materie de sanatate intre statele membre, un obstacol important cu care au de luptat cei care sufera de cancer.
Carta Drepturilor Bolnavilor de Cancer este rezultatul muncii organizatiei European Cancer Concord, un parteneriat in domeniul oncologiei ce reuneste membri din 17 state europene.
„Aceasta Carta Europeana a Drepturilor Bolnavilor de Cancer transmite un semnal clar, care trebuie sa fie auzit si asumat ca prioritate de institutiile europene: nevoia de a reduce inegalitatile cu care se confrunta cei afectati de aceasta maladie. In prezent, nu toti cetatenii europeni au acces la aceleasi tratamente, la servicii medicale de cea mai inalta calitate, la cele mai recente descoperiri in materie de medicamente. In privinta tratamentului si ingrijirii de care pot beneficia bolnavii de cancer, diferentele dintre statele sarace si cele bogate ale Europei sunt uriase. Acest lucru trebuie sa se schimbe, in primul rand prin efortul autoritatilor europene!”, considera Daciana Sarbu.
Evenimentul de lansare a Cartei se va desfasura in prezenta directorilor European Cancer Concord, Thierry Le Chevalier si Patrick Johnston si a mai multor reprezentanti ai organizatiilor ce fac parte din aceasta coalitie. Co-organizatorul evenimentului este europarlamentarul Alojz
Peterle (Slovenia).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii