Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daianu solicita grupului ALDE o pozitie asupra crizei din noile state membre ale UE-19.02.2009

ro

19 Feb, 2009 17:46 726 Marime text

Comunicat de presă - Bruxelles, 19 Februarie 2009

Dăianu solicită grupului ALDE o poziţie asupra crizei din noile state membre ale UE

Daniel Dăianu a solicitat, în şedinţa de aseară a grupului politic ALDE, o poziţie din partea grupului liberalilor europeni privind viteza deteriorării situaţiei economice din noile state membre, mai cu seamă în cele care nu fac parte din zona euro şi, deci, nu beneficiază de moneda euro ca protector. „Aceasta criză este adâncă şi efectele pot fi de durată. De aceea răspunsuri pe măsură la aceasta criză sunt mai mult decât urgente.”, a susţinut europarlamentarul roman.

Dăianu a reiterat poziţia sa conform căreia este nevoie de un răspuns colectiv la nivelul UE în privinţa asistenţei financiare pentru aceste ţări, având în vedere derularea evenimentelor.

„Acest răspuns colectiv trebuie să judece nu numai implicaţiile de natură economică, ci şi pe cele sociale şi chiar politice. Tensionarea situaţiei sociale în numeroase ţări UE, pe fondul crizei economice, ascensiunea populismului, xenofobiei, procese de fragmentare economică si socială, pot avea efecte detrimentale pentru funcţionarea instituţiilor democratice, mai ales acolo unde democraţia nu are rădăcini puternice. În fond, democraţia liberală nu este un dat pentru totdeauna şi istoria poate cunoaşte inversări. Este nevoie de un răspuns politic la aceste fenomene, care pot lovi chiar elemente de bază ale construcţiei europene.”, a concluzionat eurodeputatul liberal.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) este cel de-al treilea grup politic ca mărime din Parlamentul European, având afiliaţi 100 de eurodeputaţi din 22 de state membre.

  Daniel Dăianu - europarlamentar PNL (ALDE), membru în Comisia pentru bugete şi în Comisia pentru afaceri economice şi monetare a Parlamentului European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii