Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sârbu în plenul PE Guvernul României trebuie sa mărească salariile si sa reducă CAS în acelaşi timp

ro

13 Mar, 2012 16:45 873 Marime text

Bruxelles, 13.03.2012

Daciana Sârbu în plenul PE: Guvernul României trebuie sa mărească salariile si sa reducă CAS în acelaşi timp


COMUNICAT DE PRESA

Daciana Sârbu, eurodeputata PSD, a atras atenţia instituţiilor europene  ca, deşi aproape jumătate din populaţia României trăieşte în sărăcie, totuşi guvernul afirma ca trebuie sa aleagă între mărirea salariilor si sprijinirea economiei prin reducerea contribuţiilor la asigurări sociale pentru angajatori.

“Aceste masuri sunt posibile în acelaşi timp, daca guvernul îşi asuma cu seriozitate obiectivul de a reduce evaziunea si corupţia din administraţie. Si oamenilor li se pot reda rapid salariile tăiate fara mila, si firmelor li se poate diminua urgent povara fiscală, dar numai daca bugetul este eliberat de presiunea uriaşa a clientelei si mafiilor întreţinute de partidul de guvernământ si daca încetează furtul din banii publici”, a subliniat eurodeputata în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Daciana Sârbu a accentuat faptul că austeritatea a produs efecte profund negative asupra României, iar singura cale de ieşire din actuala situaţie este stimularea economiei simultan cu aducerea veniturilor populaţiei la nivelul anterior tăierilor: “Criza economică va fi depăşita numai dacă ieşim din logica măsurilor de austeritate care au scufundat Romania în sărăcie, daca oamenii sunt ajutaţi sa supravieţuiască prin reîntregirea salariilor si, în acelaşi timp, economia este stimulată sa funcţioneze, pentru a crea locuri de munca si pentru a genera dezvoltare”, considera eurodeputata.

Daciana Sârbu activează în Comisia de Mediu, Sănătate publica si Siguranţa alimentara, precum si în Comisia de Agricultura si Dezvoltare rurala a PE.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii