Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Buşoi "România trebuie să ofere servicii medicale de calitate pentru a păstra pacienţii români în ţară"

ro

19 Jan, 2011 23:45 601 Marime text
Eurodeputatul liberal, Cristian Buşoi, membru al Comisiei pentru Piaţă Internă şi Protecţia Consumatorilor, a afirmat, astăzi, după votul favorabil acordat Directivei privind serviciile medicale transfrontaliere, că noua legislaţie va obliga România să-şi schimbe mentalitatea în privinţa serviciilor medicale pentru că deschiderea frontierelor în domeniul medical le va da posibilitatea pacienţilor să aleagă ţara în care vor să se trateze, iar pacienţii vor lua cu ei şi o parte din fondurile destinate spitalelor.

"Directiva privind serviciile medicale transfrontaliere este un mare pas înainte pentru pacienţii europeni, care vor putea beneficia de servicii de calitate în orice colţ al Uniunii Europene.

Sistemul de sănătate din România va fi obligat să se străduiască să ofere servicii mai bune şi să îşi schimbe mentalitatea faţă de pacienţi, în caz contrar existând riscul ca un număr semnificativ de români să meargă în străinătate,şi astfelo parte din fondurile oricum insuficiente ale sistemului de asigurări să nu mai ajungă la spitalele din România. Poate fi însă şi o mare şansă pentru unităţi private sau publice din România să atragă pacienţi din ţările Uniunii Europene.

Salut votul pentru aceasta directiva şi sper ca România să o transpună şi să o implementeze cât mai repede."

Directiva europeană a fost adoptată în procedură de a doua lectură şi le oferă pacienţilor posibilitatea de a beneficia de servicii medicale în oricare dintre Statele Membre ale Uniunii Europene, având dreptul la rambursarea costurilor medicale până la valoarea prevăzută de legislaţia propriului stat.

Detalii privind documentul adoptat astăzi de Parlamentul European găsiţi aici:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2010-0307+0+DOC+XML+V0//RO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii