Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Busoi - "Dispozitivele de securitate de pe ambalajele medicamentelor - o protecţie binevenită şi necesară pentru pacienţi şi farmacişti!"

ro

16 Feb, 2011 22:49 1142 Marime text

Eurodeputatul liberal, Cristian Busoi, salută adoptarea Directivei europene privind medicamentele falsificate, afirmând că prin pachetul legislativ referitor la vigilenţa sporită în domeniul farmaceutic Uniunea Europeană face paşii necesari spre securitatea sporită a pacienţilor. Cristian Buşoi este de părere că rezultatul negocierilor între Parlament şi Consiliu oferă garanţiile necesare unei pieţe farmaceutice sănătoase:

"Salut compromisul la care s-a ajuns pentru că este echilibrat şi reprezintă un important pas înainte pentru siguranţa şi sănătatea pacienţilor. Introducerea dispozitivelor de securitate pe ambalajele medicamentelor este binevenită."

Noua legislaţie oferă cadrul necesar prevenirii pătrunderii medicamentelor falsificate în farmacii. Dispozitivele de securitate aplicate pe ambalaje le vor oferi pacienţilor şi farmaciştilor garanţia că medicamentele sunt autentice. Directiva creşte, în acelaşi timp, securitatea vânzărilor pe internet. Cristian Buşoi consideră că, în acest moment, Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să facă faţă acestei provocări:

"Noile reguli sunt foarte importante pentru că se aplică şi farmaciilor online, din ce în ce mai populare în multe dintre statele membre. Pacienţii care cumpără medicamente pe internet au, la rândul lor, nevoie de protecţie sporită. Prin acest pachet le oferim câteva elemente de siguranţă specifice, întrucât website-urile respective trebuie să afişeze anumite informaţii şi un logo comun care certifică faptul că medicamentele comercializate sunt conforme cu prevederile directivei."

Directiva privind medicamentele falsificate face parte dintr-un pachet mai larg care conţine patru acte legislative referitoare la farmacovigilenţă, medicamentele falsificate şi informaţiile oferite publicului larg în ceea ce priveşte medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală. Prin această nouă legislaţie Uniunea Europeană oferă un cadru legal prin care se doreşte prevenirea intrării de medicamente falsificate în lanţul de distribuţie legal, după ce statisticile au arătat că această practică devine din ce în ce mai frecventă în statele membre.

www.cristibuşoi.ro

www.pnlbruxelles.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii