Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Busoi condamna derapajele antidemocratice din Republica Moldova - 18.02.2009

ro

18 Feb, 2009 21:09 711 Marime text

Comunicat de presă – 18 Februarie 2009, Bruxelles

Cristian Buşoi condamnă derapajele antidemocratice din Republica Moldova

Eurodeputatul liberal Cristian Buşoi condamnă ferm încălcările flagarante ale dreptului la libera exprimare din Republica Moldova, precum şi comportamentul abuziv al autorităţilor moldovene.

La începutul acestei luni, mai mulţi activişti pentru drepturile omului, care manifestau paşnic la Chişinău, au fost arestaţi sau bătuţi de persoane mascate, în unele cazuri chiar sub privirile indiferente ale miliţienilor moldoveni.

 „Sunt extrem de îngrijorat de încălcările repetate ale drepturilor la libera exprimare şi manifestare în Republica Moldova. Actuala putere vrea cu orice preţ să rămână la guvernare, chiar dacă aceste manifestări îndepărtează acest stat de Uniunea Europeană. Toţi cei care cred în destinul european al Republicii Moldova trebuie să aibă o reacţie pe măsură, aşa că voi susţine iniţierea unei rezoluţii a Parlamentul European care să ia atitudine faţă de toate aceste derapaje.”, susţine Buşoi.
 
 Eurodeputatul român, membru în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, este un susţinător declarat al aderării Republicii Moldova la UE, acesta organizând anul trecut, în premieră, la sediul Parlamentului European de la Bruxelles o audiere publică pe tema Viitorului european al Republicii Moldova, la care au fost invitaţi principalii lideri ai partidelor democratice şi reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova.
 
Cristian Buşoi - europarlamentar PNL (ALDE), membru în Comisia pentru piaţă internă şi protecţia consumatorilor şi în Comisia pentru afaceri externe a PE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii