Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu ”Socialiștii Europeni opun o viziune progresistă austerității falimentare și populismului eurosceptic”

ro

30 Apr, 2013 13:22 1312 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Corina Crețu: ”Socialiștii Europeni opun o viziune progresistă austerității falimentare și populismului eurosceptic”
 
Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, participă, la Sofia, la reuniunea extraordinară a conducerii acestui grup politic, consacrată combaterii  pericolului populist-extremist, și la dezbaterea publică organizată sub genericul ”Să relansăm Europa!”, vizând necesitatea creării de locuri de muncă pentru tineri.

”La Sofia, ieri și azi, am analizat aceste doua probleme esențiale pentru viitorul cetățenilor și al proiectului european, atât în cadrul conferinței privind criza locurilor de muncă pentru tineri, cât și al reuniunii Biroului Grupului Europarlamentar Socialist, dedicată strategiei de combatere a ascensiunii populismului anti-european. Prin mobilizarea sub deviza «Să relansăm Europa!», am dorit să transmitem un mesaj de solidaritate colegilor socialiști bulgari, aflați în campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate, dar și să analizăm cele mai potrivite răspunsuri la provocările care riscă să submineze Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarul Corina Crețu.

Vicepreședintele PSD a subliniat că austeritatea a produs, în ultimii ani, șomaj și sărăcie, afectând grav nivelul de trai al cetățenilor europeni și determinând un nivel record de euroscepticism din partea acestora. ”Trei sferturi din spanioli și mai mult de jumătate din români și germani nu mai cred în viitorul UE, partidele anti-europene speculează demagogic dezamăgirea și lipsa de perspectivă, iar partidele tradiționale sunt obligate, cum s-a întâmplat în Grecia și Italia, la compromisuri trans-ideologice pentru a evita ascensiunea la guvernare a forțelor populiste.

În acest context atât de dificil și, totodată, decisiv pentru viitorul Uniunii Europene, Socialiștilor le revine obligația de a opune o viziune alternativă austerității falimentare promovate de conservatori și naționalismului care amenință să trezească umbrele și rănile trecutului, pe un continent traumatizat în ultimul secol de două războaie devastatoare. Viziunea noastră, progresistă și europeană, este axată pe crearea de locuri de muncă și aprofundarea integrării europene, ca răspunsuri concrete la problemele și riscurile cu care ne confruntăm”, a precizat Corina Crețu.

 ”Europa are nevoie de toți cetățenii ei, de imigranții interni și externi, pentru a ieși din criză. Acesta adevăr poate deveni și un slogan al Stângii în viitoarele alegeri europarlamentare, care vor fi un test esențial pentru viitorul UE. Cetățenii trebuie să revină în spațiul public, să lupte pentru dreptul lor la o viață decentă. Să lupte împotriva sărăciei, nu să se ridice împotriva săracilor din UE și să-i trateze ca pe niște dușmani”, a atras atenția vicepreședintele Socialiștilor din Parlamentul European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii