Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu prezideaza reuniunea DEVE la care Tony Blair e invitat special

ro

22 Mar, 2010 15:38 1618 Marime text

corina-cretu.jpgBruxelles, 22 martie 2010

Eurodeputata PSD Corina Creţu, vicepreşedinta Comisiei pentru dezvoltare din Parlamentul European (DEVE), va prezida luni, la Bruxelles, reuniunea acestei comisii, al cărei invitat special este Tony Blair, trimisul special al Cvartetului pentru Pace în Orientul Mijlociu. La audierea cu tema "Palestina - reconstrucţie şi dezvoltare", vor participa, de asemenea, reprezentanţii instituţiilor de cooperare israeliano-palestiniene (Camera de Comerţ Israelo-Palestiniană şi Centrul pentru Informare Israel-Palestina), ai Forumului Internaţional de Afaceri Palestina şi ai Agenţiei ONU pentru Refugiaţii Palestinieni din Orientul Apropiat.

"Audierea se doreşte a fi un prilej de informare şi schimb de opinii pe tema dezvoltării, a situaţiei umanitare şi a eforturilor de colaborare în Orientul Mijlociu, în care Tony Blair s-a implicat mult, mai ales în ultimul timp, în calitate de trimis special. In contextul tensiunilor din zonă şi al impasului convorbirilor pentru pace, precum şi al recentei răciri a relaţiilor dintre SUA şi Israel, cred că Uniunea Europeană poate şi trebuie să joace un rol mai intens în relansarea dialogului şi a cooperării între cele două părţi, astfel încât să se ajungă la relaţii bazate pe încredere reciprocă", a subliniat europarlamentarul Corina Creţu.

"Am fost în Israel şi la frontiera cu Fâşia Gaza, atât în timpul conflictului din iarna trecută, cât şi la începutul acestui an, şi am putut să-mi formez o imagine despre proporţiile încordării din zona, ale suspiciunii reciproce, dar mai ales despre problemele umanitare cu care se confruntă populaţia civilă. Cred că este esenţial să reuşim să acţionăm rapid şi eficient pentru a sprijini civilii ce au de suferit de pe urma conflictului dintre Hamas şi statul Israel", a adăugat doamna Creţu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii