Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu "Initiativa Merkel-Sarkozy, cea mai cinica propunere de la infiintarea UE"

ro

10 Nov, 2010 22:53 973 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a cerut, azi, la Bruxelles, Grupului Europarlamentar al Socialistilor si Democratilor sa contracareze intentia franco-germana de sanctionare a tarilor UE cu deficit bugetar excesiv. De asemenea, europarlamentarul PSD a salutat victoria socialistilor in alegerile locale din Grecia si a subliniat ca rezultatul obtinut duminica reprezinta o validare a politicii anticriza a Guvernului Papandreu si a masurilor propuse de Socialistii Europeni.

Corina Cretu a atras atentia asupra propunerii formulate de cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, la recenta reuniune restransa de la Deauville, privind sanctionarea automata a tarilor Uniunii Europene care nu indeplinesc conditiile de deficit bugetar si nu reusesc sa faca progrese in combaterea pierderilor bugetare. "Initiativa Merkel-Sarkozy e cea mai cinica propunere de la infiintarea UE, care pune in discutie principiul fundamental al Uniunii, solidaritatea sociala. In decembrie, cand va fi lansata oficial propunerea, trebuie sa fim mult mai vocali. De asemenea, trebuie sa promovam mai insistent principiul solidaritatii sociale, de care au nevoie cetatenii europeni", a subliniat vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare in interventia sa din cadrul reuniunii Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European.

In acest context, europarlamentarul roman a salutat rezultatele alegerilor locale din Grecia si a declarat ca, in actuala situatie economica, obtinerea unui rezultat atat de bun este un succes pentru socialisti. "Faptul ca oamenii isi pun speranta in PASOK arata importanta luarii in considerare a suportabilitatii sociale in cadrul programului anti-criza", a precizat Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii