Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu - in delegatia Grupului Europarlamentar Socialist in Cipru, tara detinatoare a viitoarei presedintii europene

ro

18 Jun, 2012 23:33 1096 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, Vicepreședintele Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, va participa, incepand de astazi, la delegatia conducerii acestui grup politic in Cipru, pentru un schimb de opinii cu viitoarea presedintie a Consiliului Uniunii Europene. Delegatia liderilor grupului europarlamentar socialist, condusa de presedintele Hannes Swoboda, va avea intalniri cu presedintele Ciprului, cu ministrii de Externe, Finante, Interne si pentru Afaceri Europene, precum si cu presedintele Parlamentului.

"Delegatia Grupului europarlamentar socialist vizeaza discutarea prioritatilor presedintiei semestriale europene, ce va fi preluata la 1 iulie de Cipru. Provocarile cu care se confrunta UE impun un raspuns coerent si ferm, in primul rand in planul coeziunii intre statele membre, a solidaritatii sociale si a relansarii cresterii economice prin politici mai precis orientate. Presedintia cipriota a UE va trebui sa gestioneze finalizarea negocierilor privind noul cadru financiar multianual al Uniunii, pentru perioada 2014-2020, si sa promoveze masuri pentru consolidarea guvernantei economice si asigurarea stabilitatii fiscale. Implementarea Strategiei 2020, in vederea cresterii gradului de ocupare a fortei de munca, finalizarea sistemului european de azil si impulsionarea Politicii de vecinatate si a procesului de extindere a UE sunt, de asemenea, pe agenda discutiilor pe care le vom avea cu presedintele Demetris Christofias si cu responsabilii guvernamentali si parlamentari de la Nicosia", a declarat europarlamentarul Corina Cretu.

Vicepresedintele Grupului europarlamentar socialist a subliniat ca va solicita sprijinul oficialilor ciprioti in privinta aderarii României la Spatiul Schengen, in dosarul liberei circulatii a lucratorilor romani in UE si in cel al Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Seria de intalniri la nivel inalt, marti, ale delegatiei europarlamentarilor socialisti va fi urmata, miercuri, 20 iunie, de o misiune de observare la Famagusta. "Ne propunem, ca grup politic, sa actionam cat mai constructiv pentru sprijinirea presedintiei cipriote, inclusiv pentru atenuarea tensiunilor ce pot ameninta eficienta sa, asa cum sunt cele ce pot decurge din situatia particulara a disputei cu Turcia", a declarat europarlamentarul Corina Crețu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii