Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - Efortul PDL de internationalizare si prezentare deformata a dezbaterii politice interne este contrar interesului national

ro

03 Jul, 2012 23:29 981 Marime text

Într-un gest total lipsit de responsabilitate, Partidul Democrat Liberal a internaţionalizat o dezbatere politică internă, legitimă şi necesară. Câtă vreme lupta politică se duce cu mijloacele legale, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, este mincinos şi calomnios să prezinţi, în Parlamentul European, lucrurile ca pe o lovitură de stat. Deciziile unui Parlament nu au cum fi lovituri de stat.

Este o realitate faptul că, până de curând, printr-un inimaginabil abuz de putere, toate instituţiile statului au fost conduse de oamenii PDL şi ai preşedintelui Traian Băsescu. Aceste instituţii au acţionat ca instrumente ale PDL după schimbarea guvernului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu. Au pus piedici actului de guvernare. S-au dovedit partizane, fără nici cea mai mică jenă. Nu au lăsat nicio opţiune actualei guvernări şi majorităţii parlamentare. Din păcate, lucrurile au ajuns la un punct în care trebuie să se ia decizii importante.

Aceste decizii sunt necesare şi urgente. Un minim bun simţ i-ar fi obligat pe şefii acestor instituţii, numiţi politic, să demisioneze. Nu o fac, sunt schimbaţi în cadrul definit de lege, în Parlament, prin decizii cât se poate de transparente.

Ceea ce face acum PDL la Parlamentul European este un act ostil nu USL, ci interesului naţional. Sunt decepţionată şi dezgustată de scrisorile colegilor mei de Parlament, Cristian Preda şi Theodor Stolojan. Modul în care prezintă realităţile româneşti este grotesc. Nu au fost indignaţi de abuzurile în serie ale colegilor lor din PDL, care au afectat milioane de români. Nu au sancţionat mizeriile Robertei Anastase. Au tăcut în faţa faptelor de corupţie ale colegilor lor de partid. Acum, însă, atacă din toate poziţiile PSD şi USL.

Nu găsesc nici firească şi nici loială reacţia Curţii Constituţionale, care participă şi ea la internaţionalizarea situaţiei politice din România. Nimeni nu a pus problema înlocuirii judecătorilor de la Curtea Constituţională. Este adevărat că am reclamat posibila incompatibilitate a doi dintre judecători, dar este treaba instituţiilor abilitate să se pronunţe. Cum la fel de adevărat este că atribuţiile Curţii trebuie regândite. Dar asta se va petrece tot în Parlament, ca urmare a unei dezbateri publice deschise şi transparente.

De aceea, m-am simţit obligată ca, la rândul meu, să le scriu colegilor din Parlamentul European, pentru a le prezenta adevărata situaţie politică din România şi pentru a contracara minciunile domnilor Preda şi Stolojan. Nu pot asista pasivă la denigrarea României, pentru că despre asta este vorba în acţiunea PDL - de internaţionalizare a unui proces politic intern, care nu are nimic excepţional. Apelul la amintirea mineriadelor este un act laş.

PDL nu a înţeles nimic din lecţia primită in 10 iunie, ziua alegerilor locale. Acţionează cu aceeaşi aroganţă, dovedind acelaşi tupeu sfidător. Acţiuni precum cele de astăzi vor fi sancţionate de români, care au dovedit că resping modul iresponsabil şi corupt în care a guvernat PDL.

Corina Cretu,

Vicepresedinte PSD,

Vicepresedinte al Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii