Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Creţu "Disperarea electorala a guvernului francez nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor!"

ro

04 Oct, 2011 15:25 983 Marime text

Corina Creţu: "Disperarea electorala a guvernului francez nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor!"

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al PSD, a sesizat Comisia Europeana cu privire la noile acuzatii ale ministrului francez de Interne la adresa romanilor. "Este revoltatoare perseverenta ministrului Claude Guéant de a-i transforma pe strainii care traiesc in Franta in tapi ispasitori ai esecurilor regimului Sarkozy. In special romanii au devenit tinta preferata a acestui politician cu evidente obsesii xenofobe", a declarat Corina Cretu, cerand Comisiei sa ia pozitie fata de politicile discriminatorii ale guvernului francez.
"Sub presiunea Frontului National, Dreapta franceza, aflata in degringolada electorala, duce o campanie xenofoba tot mai intensa, care a degenerat inclusiv in abuzuri politienesti si judiciare impotriva imigrantilor, in special a romilor", a declarat Corina Cretu. Vicepresedintele PSD a  criticat lipsa de argumente si generalizarile incorecte ale ministrului francez de Interne, pentru care intotdeauna strainii, in special comunitatea romaneasca, sunt cei vinovati. "Pentru Claude Guéant, imigrantii comorieni sunt responsabili pentru violentele din Marsilia, est-europenii pentru spargerile din Strasbourg si, bineinteles, romanii pentru delincventa din Paris, chiar daca admite ca acestia reprezinta doar o zecime din autorii infractiunilor comise in capitala Frantei", se arata in interpelare.
Europarlamentarul social-democrat a solicitat Comisiei Europene sa se implice pentru stoparea degradarii climatului democratic in Uniunea Europeana. "Infractionalitatea trebuie combatuta cu toate mijloacele legale, inclusiv prin intarirea cooperarii intre guverne impotriva retelelor transnationale. Insa, exploatarea politicianista a problemei sigurantei si stigmatizarea unei intregi comunitati pentru greseli individuale nu sunt solutii, ci doar expresii ale unui grav derapaj populist-extremist. Disperarea electorala a guvernului francez - prins intre victoria Stangii la alegerile partiale pentru Senat si sondajele defavorabile reinnoirii mandatului presedintelui Sarkozy - nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor, intr-o Uniune Europeana construita pe principiile solidaritatii si respectarii drepturilor cetatenilor", a precizat Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii