Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu - "Combaterea ratei record a somajului trebuie sa fie prioritatea strategiei anti-criza in UE"

ro

03 Jul, 2012 22:57 1060 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, Vicepreședintele Grupului Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European, a declarat azi, la Strasbourg, că analiza rezultatelor celui mai recent Consiliu European ar trebui sa înceapă de la rata record a șomajului la nivelul Uniunii Europene - 25 de milioane de șomeri, cu 2 milioane mai mult fata de anul trecut.

"Rata şomajului a depăşit pragul de 11% pentru prima oara de la crearea Zonei Euro. Putem vorbi despre succese in strategia anti-criza doar atunci când cifrele şomajului vor indica o scădere semnificativă a celor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Să judecăm lucrurile doar după umorile foarte schimbătoare ale piețelor ar însemna să ne amăgim singuri", a precizat Corina Crețu, in intervenția scrisă aferentă dezbaterii din plenul Parlamentului European despre concluziile reuniunii Consiliului European din 28-29 iunie.

Vicepreședintele social-democrat a apreciat drept încurajator acordul privitor la pachetul de măsuri în valoare de 120 de miliarde de euro, pentru stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă în întreaga Uniune. "Urmează să vedem cum vor fi alocaţi aceşti bani si ce activităţi vor fi finanţate, astfel încât să producă maximum de efecte economice şi sociale", a subliniat europarlamentarul roman.

Corina Crețu a atras atenția ca "încrederea în capacitatea politicului de a rezolva problemele cetăţenilor este mai redusă ca oricând. Mai mult, lumea începe să se îndoiască de democraţie, de capacitatea ei de a lua în calcul interesele tuturor. Ascensiunea mişcărilor politice radicale şi extremiste este o realitate, şi nu cred că avem în faţă o perspectivă încurajatoare. Să fim atenţi ca atunci când băncile câştigă, să nu piardă democraţia", a declarat Corina Crețu.

Vicepreședintele PSD a menționat ca este foarte greu de explicat cetățenilor de ce este nevoie de mai multă austeritate, când cei favorizaţi de criză îşi măresc sfidător averile. "Este greu să explicăm de ce trebuie să destructurăm sistemele publice de educaţie şi de sănătate, în timp ce banii publici merg pentru salvarea unor bănci care şi-au asumat iresponsabil riscuri, ca apoi să refuze să crediteze afacerile din economia reală", a subliniat europarlamentarul Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii