Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu cere Comisiei Europene sa intervina pentru salvarea vietii invatatoarei Cristina Anghel

ro

20 Oct, 2010 17:31 628 Marime text
Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, s-a declarat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, solidara cu invatatoarea Cristina Anghel, aflata in greva foamei de aproape 60 de zile si a cerut Comisiei Europene sa intreprinda un demers concret si urgent pentru salvarea vietii d-nei Anghel si pentru a influenta o imbunatatire a conditiilor de trai ale angajatilor din sistemul public romanesc.

"Doresc să semnalez un caz cu conotaţii umanitare deosebit de grave. O învăţătoare din România, Cristina Anghel, se află în greva foamei de aproape 60 de zile. Protestul ei îndreptăţit este determinat de reducerile salariale din sistemul de învăţământ. În urma deciziilor anti-sociale ale actualei guvernări de dreapta, categorii largi de bugetari sunt aruncate în lupta disperată pentru subzistenţă. Cristina Anghel, în vârstă de 51 de ani, este una din multele victime ale acestor măsuri. Starea ei s-a înrăutăţit, fiind internată la terapie intensivă, iar medicii sunt sceptici în privinţa capacităţii organismului ei de a mai rezista", atrage atentia Corina Cretu in interpelarea adresata Comisiei Europene.

În condiţiile în care există "o indiferenta totală a autorităţilor române fata de acest caz disperat", europarlamentarul PSD solicita ajutorul Comisiei Europene, cerand acesteia sa se pronunte daca are in vedere un demers concret si urgent pentru salvarea vietii d-nei Anghel si pentru a influenta o imbunatatire a conditiilor de trai ale angajatilor din sistemul public romanesc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii