Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu cere Comisiei Europene sa combata exploatarea copiilor prin munca

ro

17 Nov, 2010 18:15 942 Marime text
Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European a atras atentia Comisiei Europene asupra cazurilor de sclavie a unor copii romani, cel mai recent fiind cel al minorilor descoperiti la o ferma din Marea Britanie.

In intrebarea scrisa pe care a adresat-o, europarlamentarul roman a adus in atentia Executivului comunitar cazul celor sapte copii romani, cu varste intre 9 si 15 ani, descoperiti de autoritatile britanice la o ferma, unde erau obligati sa munceasca in conditii foarte grele, la cules pe camp. "Anul trecut, potrivit statisticilor Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului din Romania, peste o mie de minori romani au cazut victime exploatarii prin munca, iar cifra este departe de a reflecta realitatea", a mentionat Corina Cretu.

Reprezentanta PSD a cerut Comisiei Europene sa prezinte masurile pe care intentioneaza sa le intreprinda pentru a preveni sclavia in randul minorilor din tarile UE, care sunt obligati la munca fortata.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii