Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu "Asistenta acordata in situatii de urgenta trebuie transformata in ajutor pentru dezvoltare"

ro

29 Mar, 2012 16:35 1075 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Corina Cretu: "Asistenta acordata in situatii de urgenta trebuie transformata in ajutor pentru dezvoltare"

Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare din cadrul Parlamentului European, a pledat - in cadrul dezbaterii comune de la Bruxelles a comisiilor pentru Dezvoltare si pentru Buget - pentru reevaluarea prioritatilor in alocarea fondurilor pentru situatiile de urgenta. Corina Cretu a subliniat necesitatea unei reactii mai prompte si eficiente la provocari precum Primavara araba.

"Uniunea Europeana a fost nevoita sa acorde statelor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, pe langa fondurile deja alocate pentru perioada 2011-2013, o finantare suplimentara, transferata din alte resurse existente. Avand in vederea complexitatea evolutiilor din aceasta regiune, cred ca asistenta acordata in situatii de urgenta trebuie cat mai rapid transformata in ajutor pentru dezvoltare pe termen mediu si lung. Ajutorul umanitar trebuie asociat cu asistenta pentru dezvoltare, pentru a facilita tranzitia catre dezvoltare durabila", a declarat vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare.

In cadrul dezbaterii la care a participat Jason Foley, director in cadrul Agentiei SUA pentru Ajutorul consacrat Dezvoltarii Internationale, USAID, Corina Cretu a evidentiat importanta colaborarii intre Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana, in calitatea lor de principali donatori ai lumii. "UE si SUA au actionat impreuna in numeroase situatii critice, iar ajutorul umanitar si ajutorul pentru dezvoltare sunt subiecte foarte importante pentru care cooperarea trebuie intensificata", a declarat Corina Cretu, mentionand ca asistenta acordata de UE se ridica la 40,4 miliarde de euro, respectiv 4,6% din Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2007-2013.

Corina Cretu a  atras atentia asupra faptului ca Parlamentul trebuie sa se implice mai mult in procesul financiar al Uniunii Europene, in special in proiectarea Cadrului Financiar Multianual.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii