Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu a cerut directorului general al FMI retragerea lui Jeffrey Franks din funcţia de negociator-şef pentru România

ro

31 Jan, 2012 17:37 1198 Marime text

Corina Cretu a cerut directorului general al FMI retragerea lui Jeffrey Franks din funcţia de negociator-şef pentru România

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a cerut, intr-o scrisoare deschisa adresata directorului general al Fondului Monetar Internaţional, dna Christine Lagarde, retragerea lui Jeffrey Franks din funcţia de negociator-şef în relaţia cu România, pentru fapte incompatibile cu statutul său de înalt funcţionar internaţional.

"Este inadmisibil ca - în ţara căreia dl Franks îi impune austeritate maximă, unde se moare de foame şi de frig la propriu, unde sunt oameni care protestează în ger pentru că nu mai pot trăi cu salariile şi pensiile pe care le au, o ţară care nu mai poate oferi servicii decente de educaţie şi de sănătate - reprezentantul FMI să participe la petreceri fastuoase, alături de funcţionari ai statului român, în restaurante de lux, din staţiuni pe care puţini români şi le pot permite", afirma Corina Cretu in scrisoarea catre directorul general al FMI.
 
"Dl Jeffrey Franks nu mai are autoritatea de a-şi exercita atribuţiile, pentru că - prin participarea la acea petrecere, organizată şi finanţată de oameni care aparţin PDL - nu mai este, în ochii opiniei publice, un observator neutru al evoluţiilor din România. Domnia sa era deja perceput drept un sprijinitor al puterii de la Bucureşti. Acum această percepţie a fost întărită de un episod care denotă aroganţă şi lipsă de sensibilitate faţă de cei afectaţi de consecinţele măsurilor impuse de FMI românilor şi României", a declarat europarlamentarul roman.
         
Corina Cretu precizeaza, in scrisoarea deschisa, ca România este într-un moment extrem de delicat, în care neliniştea socială a crescut până aproape de limita exploziei. "Nu cred că FMI îşi doreşte să fie detonatorul acestei explozii. Consider că este momentul unui gest radical din partea dumneavoastră: numirea altui reprezentant al Fondului în relaţia cu România, capabil să fie neutru şi echidistant, dar mai ales să manifeste un minim de empatie cu românii atinşi de criză", a subliniat vicepresedintele PSD, Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii