Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu a cerut Comisiei Europene sa intervina urgent pentru contracararea foametei ce ucide in masa in Africa

ro

09 Sep, 2011 22:26 797 Marime text

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, a atras atentia Comisiei Europene cu privire la foametea care afecteaza estul Africii. Corina Cretu a cerut o implicare urgenta si masiva a UE, in conditiile in care trei sferturi de milion de somalezi sunt amenintati cu moartea din cauza lipsei de hrana.

"Cresterea preturilor la alimente la nivel mondial si conflictul ce insangereaza de doua decenii Somalia agraveaza criza umanitara din aceasta tara, cea mai lovita de seceta din Cornul Africii. Exista regiuni in care accesul organizatiilor umanitare este restrans sau chiar blocat din cauza conflictului. Pe de alta parte, mii de somalezi isi parasesc tara saptamanal, situatia in taberele de refugiati fiind dramatica. Pe langa lipsa de apa, hrana si medicamente de baza, numeroasele cazuri de violuri indica un grad de insecuritate ingrijorator. De asemenea, opt milioane de kenyeni si etiopieni, chiar daca nu sunt afectati de foamete, se confrunta cu o situatie alimentara foarte precara", a subliniat Corina Cretu in intrebarea cu solicitare de raspuns scris adresata Comisiei Europene.

Vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a solicitat Executivului comunitar sa joace un rol mai activ in mobilizarea comunitatii internationale pentru ajutorarea populatiei din Cornul Africii. "E nevoie, totodata, de identificarea in teren a modalitatilor mai eficiente de acces la cei care au nevoie de ajutor, de un control sporit al modului in care sunt utilizati banii donati direct cetatenilor, precum si de dinamizarea circuitului donatori - organizatii umanitare - beneficiari, in conditiile in care exista circa un miliard de dolari blocati din cauza birocratiei si a lipsei de precizie in alocarea ajutorului", a precizat europarlamentarul Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii