Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinta "Putem finanta infrastructura Europei?"

ro

14 Oct, 2011 12:40 1104 Marime text

Adina Valean, vice-presedinte al Aliantei Democratilor si Liberalilor pentru Europa, a organizat, miercuri, 12 octombrie, la Parlamentul European, conferinta "Putem finanta infrastructura Europei?"

Al treilea si ultimul eveniment din seria celor organizate de grupul ALDE pe infrastructura energetica si de transport, conferinta a gazduit dezbateri pe teme focusate, precum posibilitatile de finantare ale interconexiunilor energetice si ale infrastructurii de transport si modalitatile de extindere a conexiunilor cu state terte din vecinatatea Uniunii Europene.

După mai multe decenii de progres lent în interconectarea infrastructurii energetice şi de transport a Europei, Uniunea Europeană include acest domeniu în cadrul priorităţilor pentru anul 2020. Necesităţile de finanţare pentru asemenea investiţii sunt însă uriaşe - 200 miliarde de Euro pentru reţelele energetice şi 540 miliarde de Euro pentru transport. O mare parte din aceste fonduri va veni din surse private, dar Uniunea Europeana are un  rol important în a asigura un cadru legislativ adecvat si stabil precum şi în a asigura suportul financiar necesar. Obligatiunile de proiect precum si cadrul financiar multianual 2014-2020 ce contine si o noua masura: Connecting Europe Facility sunt temele analizate in aceasta conferinta.

Evenimentul anticipeaza Comunicarea din partea Comisiei Europene pe tema infrastructurii energetice, care va fi publicata pe 19 octombrie a.c.

La conferinta au participat Comisarul European pentru Energie, Gunther Oettinger, fostul coordonator TEN-E, Mario Monti, vice-ministrul polonez pentru infrastructura, R. Stepien, precum si reprezentanti ai Macquarie Infrastructure si ai Agentiei de rating Moody's.

Pentru pentru orice informatii suplimentare despre temele abordate sau pentru comentarii din parte Doamnei Valean va stam la dispozitie.

Biroul Adina Valean MEP
Parlement européen

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii