Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Cabinet europarlamentar Laurentiu Rebega

ro

15 Nov, 2015 21:15 1835 Marime text
Am aflat cu durere și întristare despre atentatele sîngeroase care au avut loc vineri seară, la Paris. Este o adevărată tragedie națională. Acum mai mult ca oricând, toate națiunile bătrânului continent trebuie să se unească în lupta împotriva terorismului islamist și să își apere valorile. Îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de poporul francez.

În atentatele de la Paris au fost răpuși de gloanțe și doi dintre noi. Lăcrămioara și Ciprian sunt doi români al căror regretabil deces ne arată că terorismul nu are granițe și că nimeni nu este ferit de acest act dement, de o violență ieșită din comun. Condoleanțe familiilor atât de greu încercate.

Poate nu este momentul și nici locul, dar trebuie să reamintesc faptul că membrii grupului politic Europa Națiunilor și a Libertății au avertizat, încă din momentul în care valul de imigranți din țările arabe a atins Europa că trebuie să adoptăm o politică dură privind acest fenomen. De asemenea, grupul nostru politic a votat împotriva ideii aberante de repartizare a acestora în cote obligatorii pentru fiecare stat membru, avertizând că serviciile naționale de securitate, din fiecare stat membru, vor avea o problemă imposibil de gestionat, care va degenera într-un război. Poate acum, marcați de această tragedie, liderii Europeni, în frunte cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker își vor da seama că problema imigrației din Orient nu este o simplă chestiune de calcul economic, ci mai degrabă poate genera un conflict de o violență exacerbată chiar pe teritoriul Uniunii Europene.

Tragicul eveniment de la Paris va marca în istorie secolul 21 și este momentul schimbării fundamentale a politicilor Uniunii Europene, atât în materie de imigrație cât și in ceea ce privește mecanismele de luare a deciziei la vârful Uniunii Europene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii