Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană trebuie să sprijine producătorii de legume afectaţi de iarna grea

ro

13 Mar, 2012 16:54 1114 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Comisia Europeană trebuie să sprijine producătorii de legume afectaţi de iarna grea

www.vioricadancila.ro

Strasbourg, 13 martie 2012

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni seara, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că, executivul european trebuie să ia în calcul efectele căderilor masive de zăpadă din această iarnă şi să caute soluţii pentru a-i spijini pe producătorii de legume afectaţi.
 
"România, ca şi alte state membre, s-a confruntat în luna februarie cu o iarnă extrem de dificilă - căderi masive de zăpadă, însoţite de îngheţ. Ca atare, foarte mulţi producători de legume din mai multe judeţe ale României se află, în acest moment, într-o situaţie foarte dificilă. Doar în Vrancea, unul din judeţele cele mai afectate, peste 44 de mii de metri pătraţi de solarii din suprafaţa totală de 67 mii metri pătraţi au suferit pagube cuprinse între 60 şi 100%", a declarat deputatul român. 
 
Viorica Dăncilă a atras atenţia că, în actuala legislaţie nu există, din păcate, prevederi privind posibila despăgubire a producătorilor de legume. În plus, serele şi solariile nu pot fi asigurate deoarece nu sunt considerate investiţii profitabile de către firmele de profil.

"Consider că, executivul european trebuie să ia în calcul aceste evenimente şi să caute soluţii pentru a-i spijini pe producătorii afectaţi pentru a diminua efectele pierderilor suferite, dar şi pentru a relansa activitatea din acest domeniu cu implicaţii majore atât pentru legumicultori cât şi pentru consumatorii care se vor confrunta atât cu lipsa legumelor, dar şi cu creşterea preţurilor acestora în pieţe", a concluzionat Viorica Dăncilă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii