Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul Muncii nu trebuie schimbat fara consultarea actorilor sociali, avertizeaza Rovana Plumb

ro

30 Nov, 2010 14:55 1095 Marime text
Strasbourg, 30 noiembrie 2010

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru afaceri sociale si ocuparea fortei de munca a PE, a atras atentia, marti, asupra recentului anunt privind modificarea legislatiei muncii, avertizand ca „un Cod al Muncii nu trebuie schimbat fara consultari cu toti actorii sociali, fiind necesar un echilibru intre interesele patronale si cele ale angajatilor". Prin „flexibilizarea" pietei muncii nu trebuie deschisa poarta abuzului si permisa distrugerea, deghizata, a statului social, a subliniat deputata europeana.

Guvernul PDL dovedeste din nou ca nu are resursele pentru a guverna si ca nici nu stie cum sa guverneze. ‚Reforma' statului a inceput cu pensionarii si copii, a continuat cu mamele, acum urmeaza angajatii", a declarat doamna Plumb, precizand ca „e inadmisibil ca un guvern sa nu fie in stare sa vina, in cazul in care doreste o reforma intr-un anumit domeniu, cu propriile sale idei".

Proiectul de modificare a Codului muncii trimis de Ministerul Muncii sindicatelor şi patronatelor reprezintă primele propuneri transmise de investitorii din ţară, fiind consultaţi şi profesori universitari asupra unor articole, a declarat, luni ministrul Ioan Botiş.

In viziunea deputatei europene, „elaborarea unei legislatii coerente, chiar si in perioada de criza, implica faptul ca acest Cod al Muncii nu trebuie schimbat fara consultari cu toti actorii sociali, cu sindicatele si patronatele, fiind necesar un echilibru intre interesele patronilor si cele ale angajatilor". Prin „flexibilizarea" pietei nu trebuie deschisa poarta abuzului sau permisa distrugerea, deghizata, a statului social, a precizat ea.

„Este adevarat ca traim vremuri foarte grele, iar populatia o duce si mai greu de pe urma incompetentei executivului Basescu-Boc, dar asta nu inseamna ca trebuie sa luam de buna orice propunere venita sub scuza crizei economice", a mentionat europarlamentarul social-democrat, subliniind ca o serie de chestiuni, precum perioada de proba respectiv de preaviz , durata timpului de munca, si prelungirea contractelor pe perioada determinata, sunt probleme sensibile care „trebuie reglementate cu cap, si nu in graba, cu entuziasmul PDL al unor oameni care nu stiu ce inseamna munca".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii