Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Valean Intervenţia statului trebuie sa susţină dezvoltarea infrastructurii

ro

07 Jul, 2011 17:43 908 Marime text

Adina Valean: Intervenţia statului trebuie sa susţină dezvoltarea infrastructurii, a iniţiativei private si a actorilor economici competitivi la nivel local fără  a vicia piaţa prin decizii părtinitoare si netransparente de susţinere a unui singur jucător.

Strasbourg, 7 iulie 2011

Adoptarea de către plenul PE a raportului Tzavela privind „banda larga europeană: o investiţie intr-un promotor digital al creşterii” reprezintă un pas important spre atingerea obiectivelor Agendei digitale 2020.

Din acest moment devine vitală implementarea reglementarilor din raport. Aceasta trebuie structurată in contextul unei strategii naţionale, aşteptata dar din păcate inexistenta, care sa susţină creşterea, competitivitatea si accesibilitatea pentru cetăţeni in condiţiile unor preturi corecte.

Intr-adevăr Romania este deficitara la absorbţia fondurilor structurale. Dar aceasta stare de fapt nu justifica dorinţa Ministerului Telecomunicaţiilor de a atrage aceste fonduri doar pentru a le transfera celor mai mari jucători din piaţa.

Insulele albe in serviciile ICT înseamnă lipsa infrastructurii, a iniţiativei private si a actorilor economici competitivi la nivel local. Intervenţia statului trebuie deci sa susţină exact aceste trei direcţii de dezvoltare la nivel local si regional pentru a putea utiliza broadband-ul ca promotor digital al creşterii. Concurenta in piaţa trebuie declanşata prin ajutoarele de stat, nu viciata prin decizii părtinitoare si netransparente de susţinere a unui singur jucător.

Comisia Europeana va trebui sa găsească reguli de ghidare aplicate particularităţilor prezente in statele membre, pentru implementarea cadrului revizuit UE in materie de telecom. 

Piaţa competitivă, legislaţia clară şi stabilă, condiţionarea finanţării publice de sinergia cu fondurile structurale pentru a stimula întreprinderile locale si managementul non-discriminatoriu al traficului internet sunt obiectivele pe care le-am susţinut prin amendamentele introduse de mine in raport si pe care le consider esenţiale pentru succesul agendei digitale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii