Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere inspectori Finanțe Publice Dâmbovița

ro

13 Apr, 2012 23:54 1139 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatelor STOICA VASILICA, consilier superior în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa - Activitatea de Inspecţie Fiscală şi PREDA MARIANA, inspector în cadrul aceleiaşi instituţii, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În ziua de 3 aprilie 2012, inculpatele Stoica Vasilica şi Preda Mariana, în calitate de consilier superior, respectiv inspector în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa - Activitatea de Inspecie Fiscală, au pretins de la o persoană denunţătoare, administrator al unei societăţi comerciale din Târgovişte, suma de 400 de euro pentru ca, în timpul efectuării inspecţiei fiscale generale la societatea acesteia, să nu evidenţieze în actul de constatare o serie de nereguli depistate. De asemenea, inculpatele au comunicat reprezentantului firmei că aceste nereguli ar putea avea drept consecinţă confiscarea mărfurilor şi un dosar penal pentru evaziune fiscală.
Banii au fost primiţi la data de 5 aprilie 2012, remiterea fiind surprinsă în urma unei proceduri flagrante.

La data de 6 aprilie 2011, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatelor Stoica Vasilica şi Preda Mariana (comunicatul nr. 233/VIII/3 din data de 6 aprilie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii