Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere în judecată - complicitate la şantaj şi tentativă de omor

ro

10 Aug, 2015 16:26 1192 Marime text
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CHELU GEORGE (care s-a sustras de la urmărirea penală, fugind în afara ţării) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la şantaj şi tentativă de omor.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În seara zilei de 18 aprilie 2009, inculpatul Chelu George, aflându-se pe raza Municipiului Urziceni, atât în incinta unui imobil din oraş, cât şi pe trotuarul şi şanţul pluvial din faţa acestuia, a sprijinit - prin prezenţă asigurând superioritatea numerică şi prin atitudinea agresivă şi ameninţarea cu „tăierea şi moartea” - pe Gheorghe Cristian (persoană condamnată alături de alţi trei participanţi pentru aceeaşi faptă în cauze separate), în acţiunea de şantajare a persoanei vătămate L.G. pentru a o determina să plătească o sumă de bani, în contul unui împrumut luat cu camătă de tatăl său şi pentru a divulga unde se află acesta, întrucât partea vătămată a refuzat să răspundă cererilor agresorilor, aceştia i-au aplicat în mod repetat lui L.G. lovituri cu corpuri dure şi cu corpuri tăietoare – înţepătoare, apte să-i suprime viaţa.
 Agresorii au lovit persoana vătămată cu săbii, bâte, cuţite, vizând zone vitale ale corpului acesteia (cap, torace şi abdomen) şi, deşi instrumentele utilizate erau apte să-i suprime viaţa, victima a reuşit să profite de neatenţia acestora şi să fugă, asigurându-şi astfel scăparea.
Probatoriul administrat în cauză a relevat că, în momentul în care persoana vătămată a fost scoasă de agresori pe trotuarul din faţa imobilului în care se afla (şi în incinta căruia mai fusese lovit), au continuat să o lovească şi au trântit-o în genunchi, apoi în şanţul pluvial, aplicându-i lovituri cu picioarele şi cu mâna înarmată, vizând zone vitale ale corpului – cap, torace, abdomen, apărate cu braţele de persoana vătămată.
În apărarea persoanei vătămate a intervenit martorul F.S., dar a fost lovit de unul dintre agresori, iar persoana vătămată s-a ridicat şi a încercat să fugă. În aceste împrejurări, un alt agresor l-a atenţionat pe inculpatul Chelu George să nu lase persoana vătămată să scape şi l-a îndemnat să o ucidă, context în care, inculpatul a încercat să lovească victima în cap cu o bâtă, dar aceasta apărându-se, a parat şi a deviat lovitura către zona gât-umăr, apoi, prin escaladarea unui gard a reuşit să intre în curtea imobilului învecinat cu al său, asigurându-şi scăparea. Prin intervenţia lor, proprietarii acelui imobil i-au descurajat pe agresori, avertizându-i că solicită intervenţia poliţiei, în timp ce aceştia încercau să pătrundă în curte, proferând injurii şi ameninţări cu moartea.
În urma loviturilor aplicate, agresorii i-a produs persoanei vătămate L.G. leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 35 – 40 zile de îngrijiri medicale.
Demn de subliniat este faptul că faptele constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru comunitate, întrucât inculpatul Chelu George şi ceilalţi agresori au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, într-o zi cu specificaţie religioasă (în noaptea Sărbătorii Învierii Mântuitorului), în imediata apropiere a unui lăcaş de cult în care se aflau mulţi enoriaşi.
În cauză cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române  – Direcţia de Investigaţii Criminale.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Ialomiţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii