Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere avocat Bucureşti trafic de influenţă arestat

ro

28 Mar, 2012 00:23 1069 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

RADU EUGEN ALEXANDRU, în stare de arest preventiv, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă şi

BANEA NICUŞOR-DORIN, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, în sarcina căruia s-a reţinut instigare la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie - martie 2012, la solicitarea inculpatului Banea Nicuşor - Dorin, inculpatul Radu Eugen Alexandru, avocat în Baroul Bucureşti, susţinând că are influenţă pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, a pretins de la un denunţător suma de 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii respectivi şi pentru a-i determina să pronunţe o hotărâre judecătorească prin care să reducă pedeapsa denunţătorului de la 15 ani închisoare la 6 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri. Conform înţelegerii dintre cei doi inculpaţi, suma de 100.000 de euro urma să fie împărţită între Radu Eugen Alexandru şi Banea Nicoşor - Dorin.

La data de 8 martie 2012, inculpatul Radu Eugen Alexandru a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 70.000 de euro, ca primă tranşă din banii pretinşi. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 9 martie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Radu Eugen Alexandru pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 135/VIII/3 din data de 9 martie 2012).

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii