Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Trimitere în judecată - fals în înscrisuri sub semnătură privată - PCA Timişoara

ro

18 Feb, 2016 20:16 1817 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului moca roland sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpatul Moca Roland, în calitate de inginer topograf, a fost contactat să întocmească o documentaţie cadastrală pentru un imobil situat în Municipiul Timişoara, cu motivarea că este necesară pentru finalizarea unor lucrări de construcţie.
Cu prilejul întocmirii respectivei documentaţii cadastrale solicitate pentru imobilul mai sus menţionat, care a fost depusă ulterior de către acesta la O.C.P.I. Timiş, nu a menţionat corpul B de clădire şi a consemnat, în mod fals, că proprietara imobilului ocupă efectiv o suprafaţă de 887 m.p., faţă de 807 m.p. cât era menţionat în cartea funciară, deşi în realitate suprafaţa de teren ocupată de aceasta, unde a şi fost fixată limita de proprietate era de 920 m.p.

Prin datele false consemnate în documentaţia cadastrală cu privire la suprafaţa de teren ocupată în plus de către proprietara imobilului (care se încadra în limita a 10% cât prevedea Ordinul Directorului A.N.C.P.L din 18.01.2013), această suprafaţă în plus de teren a fost înscrisă în cartea funciară şi a trecut în proprietatea deţinătoarei imobilului. Limita de hotar pentru această suprafaţă în plus de teren a fost stabilită de către inculpatul Moca Roland în spatele corpului B de clădire deşi, în realitate, aceasta se află amplasată în interiorul corpului B de clădire.
În situaţia în care inculpatul Moca Roland ar fi menţionat suprafaţa reală de teren folosită în plus de către proprietara imobilului la care am făcut referire anterior, aceasta nu se mai putea înscrie în cartea funciară doar în baza documentaţiei cadastrale, ci era necesară formularea unei acţiuni în instanţă. 

Prin rechizitoriul întocmit s-a solicitat instanţei de judecată să dispună desfiinţarea totală a documentaţiei cadastrale întocmită de către inculpatul Moca Roland cu privire la imobilul în cauză, precum şi a încheierii din data de 13 august 2013 a O.C.P.I. Timiş – B.C.P.I. Timişoara prin care s-a admis cererea formulată de către inculpat şi s-a recepţionat documentaţia cadastrală pentru modificarea suprafeţei de teren de la 807 m.p. la 887 m.p. şi restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii, în sensul rectificării cărţii funciare privind modificarea suprafeţei de teren de la 887 m.p. la 807 m.p.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.
  
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii