Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Contestaţie arestare provizorie - PCA Bucuresti

ro

13 Apr, 2016 22:26 2576 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au sesizat, la data de 12 aprilie 2016, Curtea de Apel Bucureşti, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 302/2004 republicată privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, în vederea aprecierii asupra luării măsurii arestării provizorii faţă de persoana extrădabilă NEDELCU ANA MARIA, cetăţean român, şi continuarea procedurii de soluţionare a cererii de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada.
Fapta reţinută în sarcina persoanei extrădabile - constând în aceea că în anul 2014 a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privind pe minor erau exercitate de către ambii părinţi - are corespondent în legislaţia penală română în infracţiunea de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorilor, prev. de art. 379 alin. 1 C.p., pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de la o lună la 3 luni sau amendă.
Prin încheierea din data de 13 aprilie 2016, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I-a Penală, instanţa investită cu soluţionarea cererii de extrădare formulată de autorităţile canadiene pe numele persoanei extrădabile NEDELCU ANA MARIA, a dispus arestarea provizorie a acesteia, pe o perioadă de 30 de zile, de la data efectivei arestări, în vederea extrădării către autorităţile judiciare din Canada.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti nu a solicitat arestarea provizorie a persoanei extrădabile în cauză, apreciindu-se că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege nici pentru luarea măsurii arestării provizorii şi nici pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală română.
În aceste condiţii,  împotriva încheierii pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a formulat contestaţie, în conformitate cu dispoziţiile art. 43 alin.(9) din Legea nr. 302/2004 republicată, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii