Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Constituire dosar - accident rutier - PJ Brăila

ro

05 Apr, 2016 16:12 1623 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 4 aprilie 2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila s-a înregistrat o cauză având ca obiect accidentul de circulaţie petrecut la aceeaşi dată în municipiul Brăila, soldat cu decesul a 5 persoane şi vătămarea corporală a alteia.

În cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2, 3 Cod penal şi vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 1,2,3 Cod penal.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti, ofiţeri de poliţie rutieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru a efectua cercetarea la faţa locului, în urma căreia au rezultat următoarele:
La data de 4 aprilie 2016, o persoană aflată la volanul unui autoturism marca „Renault Megane”, pe fondul vitezei excesive şi a deplasării pe contrasens, a încercat să evite impactul cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, pătrunzând direct într-o staţie de autobuz unde a lovit un grup de persoane.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi urină, în vederea stabilirii alcoolemiei şi/sau a consumului de substanţe cu efect halucinogen.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii