Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Arestare preventivă - nerespectarea hotărârilor judecătoreşti - PJ Brăila

ro

23 Nov, 2015 16:17 875 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
           
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Buştiuc Claudiu Valentin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.
           
Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, instanţa de judecată dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Buştiuc Claudiu Valentin pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.11.2015 până la data de 21.12.2015.
           
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 20.11.2015, în jurul orei 19:30, inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin, împreună cu numitul C.V. s-au deplasat la locuinţa persoanelor vătămate I.M. şi I.E. din municipiul Brăila. Atât inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin, cât şi numitul C.V. se aflau în stare de ebrietate, iar prin acţiuni violente s-au izbit şi au tras de uşa de acces în casa scării imobilului unde locuiesc persoanele vătămate, numitul C.V. distrugând cu o lovitură de picior geamul de la uşa de acces.
           
Ulterior, în aceeaşi seară, în jurul orei 20:20, inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin, a contactat-o telefonic pe persoana vătămată I.M., aducându-i acesteia reproşuri cu privire la situaţia gravă în care se află, fiind audiat şi cercetat de poliţie în repetate rânduri din cauza plângerilor depuse de aceasta la poliţie.
           
Prin faptele sale, inculpatul Buştiuc Claudiu Valentin a încălcat în două rânduri ordinele de protecţie ce au fost instituite prin sentinţa pronunţată de Judecătoria Brăila, respectiv decizia pronunţată de Tribunalul Brăila.
           
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
 
            Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii