Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere in judecata - arestat omor deosebit de grav

ro

23 Dec, 2011 20:53 1074 Marime text

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lăngă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului VLAD DUMITRU, în stare de arest preventive, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 30.08.2011, în jurul orelor 21,00, inculpatul VLAD DUMITRU a mers în vizită la cumnaţi săi S. C. si S. E. din aceeaşi localitate si în timp ce purta discuţii cu aceştia, pe fondul unor conflicte mai vechi, a luat o toporişcă aflată în încăperea în care se aflau cu ajutorul căreia a lovit-o pe victima S. C. în mod repetat, de aproximativ 3 ori, în zona capului provocâdu-i multiple plagi deshise. Victima S. E., aflată în apropiere, a venit în ajutorul soţului şi l-a prins pe agresor cu mâinile de găt, acesta s-a eliberat din strănsoare, a imbrăncit-o pe victima S. E. pe patul din cameră dupa care cu aceeaşi toporişcă i-a aplicat 2 lovituri de intensitate mare în zona capului.

Victimele au fost transportate cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, imediat fiind transferate, in stare grava, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanta. La data de 8.09.2011 victima S.C. a decedat, iar la data de 21.11.2011 a decedat şi soţia sa, victima S.E.

VLAD DUMITRU a fost reţinut de câtre procuror, iar din cursul zilei de 31.08.2011 a fost cercetat în stare de arrest preventiv.

Inculpatul VLAD DUMITRU a mai fost cercetat anterior pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, fiind trimis în judecată la începutul anului 2010.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor deosebit de grav este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ

TRIBUNALUL TULCEA

PRIM -PROC. ADJ. LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii