Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere în judecată a inculpatului minor T.A. sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de corupţie sexuală

ro

27 Jan, 2012 17:03 1104 Marime text

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lăngă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului minor T.A. sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de corupţie sexuală.

          Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt: 

La data de la data de 15.05.2011, în jurul orelor 16,oo,  inculpatul T.A., de 16 ani şi 10 luni, le-a ademenit în locuinţa sa pe minorele N.N.D. şi R.M.N., în vârstă de 9 şi respectiv 10 ani, unde, pe un pat dintr-una din încăperi, inculpatul T.A. le-a mângâiat pe tot corpul şi în zona organelor genitale,  una dintre victime fiind dezbrăcată de pantaloni, ca şi inculpatul, iar cu ambele fetiţe autorul a simulat întreţinerea de acte sexuale. Cercetările au mai stabilit că de aceeaşi manieră inculpatul T.A. a mai procedat şi la data de 14.05.2011 cu minora N.N.D., nepoate sa după frate, când în acelaşi imobil a exercitat acte de corupţie sexuală, iar într-o zi de la începutul lunii mai 2011 a mimat întreţinerea de acte sexuale cu minora R.M.N., de 10 ani într-o anexă din curtea locuinţei sale.

         Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de corupţie sexuală este închisoarea de la 6 luni la 5 ani, urmând ca la individualizarea pedepsei să se ţină cont şi de faptul că inculpatul a fost minor la data comiterii faptelor.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL   TULCEA                 

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii