Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

ro

28 Aug, 2015 14:37 1219 Marime text
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 28.08.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor A.I., cercetat în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tentativă la furt calificat.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că în data de 09.08.2015, în jurul orei 11.45, inculpatul împreună cu alte două persoane, dintre care una în vârstă de 13 ani, iar alta ce nu a fost găsită, prin smulgerea grilajului metalic şi forţarea ferestrei tip pvc de la balcon, au pătruns în apartamentul persoanei vătămate B.S.C. din mun. Constanţa, şos. Mangaliei, nr. 57, parter şi din interior au sustras mai multe bijuterii din argint, cauzând un prejudiciu în cuantum de 1.000 lei, iar ulterior, pentru a-şi asigura scăparea, au exercitat acte de violenţă asupra unui martor ocular.

De asemenea, în ziua de 25.08.2015, în jurul orei 11.15, inculpatul împreună cu o altă persoană în vârstă de 13 ani, au pătruns în locuinţa persoanei vătămate B. M. situată în mun. Constanţa, şos. Mangaliei, nr. 40, prin dislocarea grilajului metalic şi forţarea ferestrei de la sufrageria imobilului, cu intenţia de a sustrage bunuri, fără însă a reuşi acest lucru deoarece au fost surprinşi de persoana vătămată, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 200 lei.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii