Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta

ro

16 Dec, 2014 12:03 1420 Marime text
La data de 15.12.2014, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii SAMARA CRISTIAN pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de liberate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi două infracţiuni de tâlhărie calificată şi MITU ADRIAN-EUGEN pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-au reţinut următoarele:

La data de 09.02.2014, în jurul orelor 12.20, în timp ce persoana vătămată I. M.-G. se deplasa pe b-dul Tomis din mun. Constanţa, în dreptul său a oprit un autoturism marca "Mercedes" din care au coborât inculpatul SAMARA CRISTIAN împreună cu o persoană rămasă neidentificată până în prezent, iar după ce i-au aplicat o lovitură puternică în zona capului, persoana vătămată pierzându-şi astfel cunoştinţa, au urcat-o în autoturism, autorii profitând astfel de imposibilitatea victimei e a se apăra şi s-au deplasat în apropierea străzii Badea Cârţan unde i-au aplicat mai multe lovituri cu o bâtă în zona capului şi pe corp. Ulterior, s-au deplasat spre ieşirea din oraşul Ovidiu, unde i-au mai aplicat persoanei vătămate alte lovituri cu bâta şi cu pumnii, solicitându-i totodată să se dezbrace de geaca pe care o purta şi în care aceasta avea un portofel ce conţinea documente personale. Persoana vătămată a lăsat geaca pe bancheta din spate a autoturismului marca "Mercedes" cu care a fost transportată, fiind ulterior abandonată la ieşirea din oraşul Ovidiu, valoarea prejudiciului cauzat fiind în cuantum de aproximativ 400 lei. 

De asemenea, la data de 31.10.2014, în jurul orei 17.30, în timp ce persoana vătămată I. G. se afla în autoturismul taxi cu nr. de înmatriculare CT-20-PTB, staţionat la intersecţia b-dului Tomis cu str. Negru Vodă din mun. Constanţa, în staţia de taxi, a fost blocată de un autoturism marca "Land Rover" din care au coborât inculpatul SAMARA CRISTIAN împreună cu inculpatul MITU ADRIAN-EUGEN şi o altă persoană rămasă neidentificată până în prezent, iar după ce s-au urcat în autoturismul taxi cu care se afla persoana vătămată, prin întrebuinţarea de violenţe, inculpatul SAMARA CRISTIAN care se afla pe bancheta din spate în dreptul persoanei vătămate, i-a smuls acesteia de la gât un lanţ din aur în greutate de 22 de grame, iar inculpatul MITU ADRIAN-EUGEN care se afla pe scaunul din dreapta faţă, i-a smuls din mână persoanei vătămate suma de 250 lei, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 3.500 lei.


Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii