Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă 3

ro

20 Apr, 2015 11:33 1258 Marime text
           
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 19.04.2015, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul TODIRAŞCU SORIN-GABRIEL pentru săvârşirea a trei infracţiuni de loviri sau alte violenţe, două infracţiuni de distrugere, o infracţiune de violare de domiciliu şi una de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi faţă de inculpatul BONDARENCU IONUŢ pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, distrugere, violare de domiciliu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, ambii cercetaţi în stare de reţinere.
Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut faptul că în seara zilei de 17.04.2015, în jurul orei 21.30, au lovit-o pe persoana vătămată V. I.-A. cu pumnii, picioarele şi o bâtă din lemn, în timp ce se afla pe str. Fulgerului din oraşul Ovidiu, fapt pentru care persoana vătămată s-a refugiat în imobilul de pe str. Fulgerului, nr. 5 ce aparţine persoanei vătămate S. N., fiind urmărită de către inculpaţi în interiorul locuinţei, TODIRAŞCU SORIN-GABRIEL  fiind înarmat cu un cuţit, unde au continuat agresiunile şi au provocat distrugeri uşii de acces, refuzând să părăsească incinta imobilului, iar apoi, la ieşirea din curtea imobilului, inculpatul TODIRAŞCU SORIN-GABRIEL a lovit-o pe persoana vătămată V. C.-F. cu un cuţit în zona antebraţului stând provocându-i leziuni ce necesită circa 2-3 zile de îngrijiri medicale şi pe persoana vătămată Ţ. A. cu pumnul în zona feţei şi a capului, provocându-i leziuni ce necesită circa 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar inculpatul BONDARENCU IONUŢ a lovit-o din nou pe persoana vătămată V. I.-A. cu piciorul în zona pieptului care în urma loviturilor primite a suferit leziuni ce necesită circa 2-3 zile de îngrijiri medicale, ulterior cei doi inculpaţi continuând să ameninţe persoanele vătămate cu acte de violenţă în timp ce se aflau pe str. Fulgerului, provocând scandal public, moment în care inculpatul TODIRAŞCU SORIN-GABRIEL a tăiat cauciucul dreapta-faţă al autoturismului marca Volkswagen Bora şi a provocat daune plafonului acestuia, autoturism ce aparţinea persoanei vătămate V. C.-F..
 
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus luarea măsurii preventive a arestului preventiv faţă de inculpatul  TODIRAŞCU SORIN-GABRIEL  şi  a arestului la domiciliu faţă de inculpatul BONDARENCU IONUŢ pe o perioadă de 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii