Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere trafic de inflenţă, locuinte Primaria Iaşi

ro

10 Jun, 2013 18:07 1796 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

NECULAU DIAGRAMA, în stare de arest preventiv, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
trafic de influenţă, în formă continuată,
instigare la infracţiunea de fals intelectual,
uz de fals,
fals în înscrisuri sub semnătură privată,

  GROSU CONSTANTIN, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
-  trafic de influenţă, în formă continuată şi
- fals în înscrisuri sub semnătură privată,

RUDAI DUMITRU, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

COJOCARU VICTOR, medic primar specialitatea psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 27 martie – 13 mai 2013, inculpaţii Neculau Diagrama, Grosu Constantin și Rudai Dumitru au pretins de la o persoană sumele totale de 20.500 euro și bijuterii din aur în valoare de 1.000 lei pentru a-i facilita, pentru sine şi pentru alte persoane, obținerea în mod ilegal a repartiției unor imobile aflate în administrarea Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat din cadrul Primăriei Municipiului Iași, lăsându-l să înțeleagă că au influență asupra membrilor comisiei de atribuire a unor astfel de imobile precum și asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Iași.
Din totalul banilor pretinși, inculpații au primit efectiv sumele totale de 5.100 de euro și 4.800 lei.
Cei 4.800 lei au fost primiţi de către inculpaţii Neculau Diagrama şi Grosu Constantin pentru a pune la dispoziţie persoanei care dorea locuinţele mai multe înscrisuri false, în scopul constituirii dosarului pentru repartiţia locuinţelor.
În acest sens, inculpata Neculau Diagrama l-a determinat pe inculpatul Cojocaru Victor, medic primar specialitatea psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iaşi, să întocmească în fals două adeverinţe medicale în care a consemnat că persoana care solicitate locuinţa şi un membru al familiei sale suferă de afecţiuni psihice, deşi nu consultase persoanele respective. Inculpatul Cojocaru Victor a remis inculpatei Neculau Diagrama cele două adeverinţe, pe care le-a eliberat pe baza a două cereri redactate în fals de Neculau Diagrama.
De asemenea, tot în scopul îndeplinirii formalităţilor pentru repartizarea locuinţei, inculpatul Grosu Constantin a întocmit în fals două adeverinţe în care a consemnat, contrar realităţii, că persoana care a solicitat locuinţa şi un membru al familiei sale sunt încadraţi în muncă şi obţin venituri din salarii.

La data de 13 mai 2013, inculpații Neculau Diagrama și Rudai Dumitru au primit suma de 3.000 de euro, reprezentând o tranșă din totalul banilor primiți, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
La data de 17 mai 2013, Curtea de Apel Iași a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpaților Neculau Diagrama, Grosu Constantin și Rudai Dumitru (comunicatul nr. 429/VIII/3 din 14 mai 2013).
La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I. – Direcția Generală Anticorupție și Inspectoratul General al Poliției Române.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii