Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere, dare de mită 15.000 euro

ro

17 May, 2013 13:27 1557 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a inculpatului VÂRGOLICI DANIEL, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 6 mai 2013, inculpatul Vârgolici Daniel a promis suma de 15.000 euro unui agent de poliţie care lucrează la Biroul Rutier de la Poliția Municipiului Buzău (denunțător în cauză) pentru ca acesta să nu îndeplinească formalitățile legale de constatare a infracțiunilor săvârșite de inculpat la regimul circulației. Inculpatul Vârgolici Daniel fusese depistat conducând pe drumul public, în municipiul Buzău, un autoturism, în condițiile în care avea permisul de conducere anulat din anul 2000 și era sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 8 mai 2013, inculpatul Vârgolici Daniel a remis efectiv lucrătorului de poliție 1.800 euro și 1.000 lei, promițându-i acestuia că, ulterior, îi va da și diferența de bani până la cea promisă inițial, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 13 mai 2013, Curtea de Apel Ploieşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Vârgolici Daniel pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 391/VIII/3 din 9 mai 2013).

La instrumentarea cauzei, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au colaborat cu lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Buzău.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii